Geotextielvilt wordt veel gebruikt in landschapsarchitectuur en tuinieren. Dit geotextielvilt is onmisbaar voor terrasinstallaties op begroeide of losse grond (geen betonplaat, zand, aarde, etc.)
Geodeck® vilt wordt ook gebruikt om onder tuinpaden, jeu de boules terreinen te leggen of om de afdekking van een waterbassin te beschermen.
Het wordt rechtstreeks op een holle grond (aarde of gras) geplaatst om vroegtijdige opkomst van onkruid en de voortplanting van knollen van invasieve planten zoals bamboe te voorkomen.
1 - Een doorlatend vilt
Het Geodeck® geotextielvilt fungeert als een beschermende barrière tegen de aarde. Het laat echter regenwater door. De doorlaatbaarheid laat water weglopen en voorkomt waterstagnatie. Dit draagt bij aan een goede ventilatie onder het terras.
2 - Een zeer resistente film
Door het strakke mesh-weefsel is ons Geodeck®-geotextielvilt bestand tegen tractie en wortelinvasies. Een cutter of een scherpe schaar is nodig om het vilt op de juiste afmetingen te knippen.
3 - Betere lastverdeling
De punctuele en verdeelde belastingen van het terras, opgenomen op de verstelbare sokkels, worden dankzij het geotextielvilt het best over de grond verdeeld. Geodeck®-vilt verbetert daarom de algehele stabiliteit van de constructie.
Afdekstrip van 20 cm
Voorzie een afdekstrip van 20 cm tussen 2 geotextielvilten (circa 10% per rol).
Voor speciale gevallen (bijvoorbeeld een groot wortelweefsel) is het mogelijk om de lagen te komen verdubbelen om de weerstand van het vilt te versterken.
Mulchclips kunnen worden gebruikt om de film op de grond te houden.
Vous ne pourrez pas afficher de manière optimale le contenu de ce site. Télécharger