1. Ontvangst
 2. Terrasplanken
 3. Tiara

Tiara

Voor een egaal en strak terras van gecertificeerd hardhout

Milieuvriendelijk
Duurzaam
Stabiel (KD13-14%)
Meer weten
 • Gecertificeerd tropisch hardhout
 • Duurzaamheidsklasse 2
 • Nette afwerking met montage clip
 • FSC®-gecertificeerd
 • Makkelijk hanteerbaar, volumieke massa: 660kg/m3
 • Stabiel, Kiln Dried: 13-14%
Tiara B-fix
 • 21x145mm
 • Glad geschaafd
 • Montage met B-fix clip

Kenmerken

Herkomst
Zuid-Amerika
Dichtheid
660 kg/m3
Kruisdraad
Recht tot kruisdradig, soms warrig
Tangentiële werking
8,8%
Radiale werking
4,5%
Kleur
Licht rood / beige
Elasticiteitsmodule
12.500 N/mm2
Weerstand tegen schimmel
Duurzaam

Ontwerp uw terras!

Ontwerp zelf uw terras met behulp van onze FelixWood configurator MYDECKPLANNER.

Maak keuze uit één van onze houten terrasplanken en kies het type onderconstructie passend bij de ondergrond van uw tuin of terras. Het type onderconstructie is mede bepalend voor de levensduur van uw terras. Kies uit onze hoogwaardige mogelijkheden in onderregels en balken, hardhouten regels of aluminium draagbalken. Bepaal tevens de wijze van montage, bijvoorbeeld een enkele draagbalk of dwarsbalk.

Bepaal zelf de vorm en indeling van uw terras, volledig naar uw smaak en voorkeur! Maak het ontwerp van uw terras compleet door de accessoires voor montage en installatie toe te voegen. Direct heeft u een overzicht met de benodigde producten, inclusief zaagschema's en offerte!

Installatie van de onderconstructie

De onderbalken van het terras mogen niet verder dan 40cm, hart-tot-hart, uit elkaar gelegd worden (*30cm bij gebruik in publieke ruimtes). De aanbevolen afstanden van de vloerdragers onder de onderbalken worden gespecificeerd in de montagehandleiding: Terras Onderconstructie Montage

De draagbalken dienen onder afschot van 2% in de lengterichting van de planken te worden gelegd om goede afvoer van regenwater mogelijk te maken. Een afschot van 2% moet strikt in acht worden genomen! Monteren met afschot is het makkelijkst te realiseren met een dubbele onderconstructie.

Water moet ook onder de constructie door kunnen stromen. De onderbalken moeten absoluut op rubberen blokken of vloerdragers geplaatst worden.

Het is van belang om aan het uiteinde van iedere terrasplank een onderbalk te plaatsen zoals weergegeven in onderstaande foto. Enkel bij het toepassen van de B-fix Connect is het mogelijk om twee terrasplanken in de lengterichting op een onderbalk te plaatsen. 

Bescherm uw draagbalken en verleng de levensduur: gebruik Bitudeck® bitumen strips om de draagbalken te beschermen en om het binnen dringen van water bij de bevestigingspunten te voorkomen.

Dubbele onderconstuctie

Een dubbele onderconstructie is de beste optie voor houten terrassen. De eerste laag onderbalken wordt op de vloerdragers gemonteerd. De vloerdragers kunnen dusdanig worden afgesteld dat het gewenste afschot (2%) wordt gerealiseerd. Dit draagt bij aan een lang levensduur 

Het is belangrijk om de weergegeven afstanden in de foto in acht te nemen: tussen de uiteinden van de planken (de kopse verbinding) moet een afstand van 5 mm worden aangehouden en de afstand tussen het uiteinde van de plank en de draagbalk tussen 20 en 30 mm.

Voor een snellere installatie en om de levensduur van uw terras te verlengen raden we aan om uw onderconstructie op dwarsbalken te leggen.

Een bed van balken wordt loodrecht op een eerste laag van dwarsbalken bevestigd. Het aanpassen van de vlakheid van het terras gaat gemakkelijker en sneller, en de ventilatie wordt verbeterd.

Bij losse en slecht gestabiliseerde grond adviseren wij het gebruik van verzinkte stalen funderingschroeven om een effectieve en stevige verankering van uw terras te garanderen.

Bevestiging van de terrasplanken met B-fix clips

Na het plaatsen van de onderconstructie waarbij de punten die hierboven beschreven staan en de richtlijnen uit het bestand Terras Onderconstructie Montage in acht zijn genomen is het mogelijk om de Tiara terrasplanken te gaan monteren met de B-fix terrasclip

Stap 1
De bevestiging van de eerste plank vindt plaats met de speciaal ontwikkelde begin/eind clip. Plaats de eerste plank en plaats vervolgens de clip, boor vervolgens het gat voor de schroef met een 4 mm boor in de houten onderbalk.

Stap 2
Draai de schroef ongeveer halverwege of tot de hoogte van de groef in. In geen geval mag de schroef volledig worden ingedraaid, anders kan de tweede plank niet correct geplaatst worden. Plaats de tweede plank zo dicht mogelijk bij de eerste plank. Het is belangrijk dat deze plank ook precies is uitgelijnd.

Stap 3
Schroef de clip stevig vast. De onderkant van de clip moet altijd gelijk liggen met de balk, zodat de de volgende terrasplank stevig onder de clip kan worden geplaatst.

Voor aluminium draagbalken raden we aan om EPDM band tussen de clip te gebruiken om te voorkomen dat de schroeven breken. 

Voor meer informatie lees het product blad van B-fix terrasclip.

Onderhoud

Naar maten het hout in contact komt met UV zal het licht grijs worden en door weersinvloeden zullen er oppervlakte scheurtjes ontstaan. Deze natuurlijke ontwikkelingen kunnen enkel verminderd worden door het hout te onderhouden door jaarlijks niet-filmvormende oliën op waterbasis aan te brengen.

Let op: raadpleeg of de olie geschikt is voor Tiara. Het aanbrengen van de olie is minimaal één keer per jaar vereist, meerdere keren afhankelijk van de weersomstandigheden.

Reinig uw terras na de winter van mos- en algengroei, hierdoor verminderd u het risico op uitglijden. Reinig nooit met een hogedrukreiniger.

LET OP: Het verschijnen van zwarte vlekken kan voorkomen. Deze vlekken, grijs of zwart in de vorm van een punt, worden vaak ten onrechte aangezien voor schimmel. Het is een oxidatie reactie van fijne metaaldeeltjes op het oppervlak van hout. Ze kunnen uit meerdere bronnen komen (gazonbemesting, gips en cement, metaalstof van snijwerkzaamheden, enz.). Dit fenomeen kan plotseling optreden, na een afzetting van vocht op het terras (dauw, regen, enz.)

Zie in dat geval het informatieblad: Reactie met ijzeroxide / oxaalzuur

Verantwoord bosbeheer

Ons assortiment voldoet volledig aan de Europese Houtverordening, EUTR. Veel van onze producten zijn FSC® of PEFC gecertificeerd, U herkent deze aan de vermelding bij het artikel en het betreffende logo.

Tiara is afkomstig uit FSC® gecertificeerde tropische regenwouden die beheerd worden volgens de richtlijnen van FSC®

Onderconstructie
Waar te koop
Deze website maakt gebruik van cookies om de gebruiksvriendelijkheid te kunnen verbeteren, door gebruik te maken van deze website gaat u hiermee akkoord.
Accepteer Om er meer over te weten te komen
La version de votre navigateur est trop ancienne

Vous ne pourrez pas afficher de manière optimale le contenu de ce site. Télécharger

×