1. Ontvangst
 2. Gevelbekleding
 3. Bamboe MELODY gardenwall

Bamboe MELODY gardenwall

Open gardenwall met unieke variatie

Thermisch behandelde bamboe bekleding
Duurzaamheidklasse 1
Zeer stabiel
Milieu-vriendelijk
Grof
Glad
Meer weten
 • Verticale montage
 • 4 verschillende breedtes: 155, 139, 103 en 70 mm
 • Kopse mes en groef
 • Montage met verdekte RVS Cobra Hybrid 7-22 mm clips
 • Afwisselend toepasbaar voor een speelse optiek

Eigenschappen

Volumieke massa
1150 kg/m3
Hardheid
8,61 Kg/mm²
NF EN 1534-2010
Kunstmatige veroudering
ΔE = 1,69
ISO 4892-3
Dimensionale stabiliteit
0,2 %
EN 317 : 1993
(24h dans l’eau à 20°C)
Emissie formalhyde
0,001 mg/m3
EN 717-1 : 2004
Duurzaamheid
Klasse 1
CEN / TS 15083-1 EN
EN 350
Brandclassificatie
D-s1,d0
*Enkel verticale montage van de planken met een breedte van 155 mm
Elasticiteit
14060 MPa
EN ISO 178-2019
4 afmetingen
 • Voor een speels resultaat
 • Dubbelzijdig toepasbaar
 • Verticale toepassing
Moderne gevelbekleding van warmtebehandelde bamboe

4 profielen met een warme uitstraling

De FelixWood MELODY delen zijn verkrijgbaar in 4 breedtes. De delen zijn vervaardigd uit thermisch gemodificeerd bamboe. De delen worden geproduceerd door bamboevezels tot zeer hoge temperaturen (200°C) te verhitten om ze ongevoelig te maken voor schimmels en ze vervolgens onder hoge druk samen te persen. Het resultaat is een bijzonder stabiel en duurzaam materiaal.

Elk MELODY thermo-bamboe plank is uniek en vertoont genuanceerde kleuren die dicht bij Ipé liggen.

De 4 te combineren profielen zorgen voor meer speels oppervlak. De verticale installatie en het afwisselende gebruik van de diverse breedtes zorgen voor een moderne en dynamische uitstraling. 

MELODY delen zijn verkrijgbaar met een geoliede afwerking (op waterbasis).

Bamboe: Een snelgroeiende plant

Bamboe is een zeer snelgroeiende plant. Sommige scheuten kunnen enkele tientallen centimeters per dag groeien. Onder normale omstandigheden kunnen de strengen binnen 5 jaar worden geëxploiteerd. Bij het afsnijden geeft de bamboewortel (rizoom) direct nieuwe scheuten!

Bamboe is van nature niet duurzaam. De behandeling onder hoge tempratuur maakt het stabiel en duurzaam voor veelzijdige toepassingen zoals terrasplanken en gardenwall.

FelixWood bamboe heeft een zeer hoge duurzaamheid en kwaliteit, vergelijkbaar met de beste tropische hardhoutsoorten.

Verticale montage van de lamellen

De FelixWood Bamboo MELODY delen dienen uitsluitend verticaal te worden gemonteerd. Regenwater moet vrij langs de groeven kunnen weglopen.

De achter constructie bestaat uit kruislings gemonteerde rachels.

De bevestiging wordt gedaan met behulp van de Cobra Hybrid 7-22 roestvrijstalen clips die speciaal zijn ontworpen voor deze 18 mm dikke bamboeprofielen. De clips garanderen de juiste ventilatie ruimte van 5 mm tussen de planken en worden buiten het zicht gemonteerd voor een elegante afwerking. 

 

Bevestiging met Cobra® Hybride 7-22 clips

De Cobra® Hybrid 7-22 clips bestaan uit roestvrijstaal en kunststof met een voor gemonteerde RVS schroef. De schroef is zelfborend in hardhout en aluminium. Het is dus niet nodig om voor te boren.

Dit maakt de montage economisch. Toepassen van de Cobra® Hybrid 7-22 clip bespaart meer dan 30% montagetijd in vergelijking met een standaard clip.

De clip is asymmetrisch en past in een groef van slechts 4 mm dik. 3 tandjes zorgen ervoor dat de planken strak tegen de achter constructie worden geklemd. De andere kant van de clip is glad. Hierdoor kan het volgende deel eenvoudig en snel worden gemonteerd.

Bamboe is een snelgroeiende plant. Het is een nagenoeg onuitputtelijke hulpbron, omdat het snel regenereert. Onder normale omstandigheden kan jaarlijks 25% van de bamboestrengen worden geoogst zonder dat de plantage kleiner wordt. Bamboe groeit snel terug omdat de wortels na de oogst niet afsterven. Door de rijpe bamboestrengen te oogsten, neemt het volume van de plantage toe en verbetert de kwaliteit van de bamboe.

In de plantages vindt dus geen kaalslag plaats. Daarnaast wordt er tientallen jaren koolstofdioxide opgeslagen in de gardenwall en terrasplanken! Zo wordt ongeveer 1300 kg CO2 opgeslagen in 1 m3 thermisch gemodificeerd bamboe.

Technische documenten

 • GARANTIE BAMBOE.pdf
 • Brandklasse test – EN 13823 – Melody 155mm.pdf
Terrasplanken
Waar te koop
Houten tuinschermen
Deze website maakt gebruik van cookies om de gebruiksvriendelijkheid te kunnen verbeteren, door gebruik te maken van deze website gaat u hiermee akkoord.
Accepteer Om er meer over te weten te komen
La version de votre navigateur est trop ancienne

Vous ne pourrez pas afficher de manière optimale le contenu de ce site. Télécharger

×