1. Ontvangst
  2. Houten gevelbekleding
  3. Bamboe MELODY Gevelbekleding

Bamboe MELODY Gevelbekleding

Open gevebekleding met unieke variatie

Thermisch behandelde bamboe bekleding
Thermisch behandelde bamboe bekleding
Duurzaamheidklasse 1
Zeer stabiel
Milieu-vriendelijk
139mm - Glad
103 mm - Glad
70 mm - Glad
Meer weten
  • Verticale montage
  • 4 verschillende , te combineren breedtes: 155, 139, 103 en 70 mm
  • Kopse mes en groef
  • Montage met verdekte RVS Cobra Hybrid 7-22 mm clips

Eigenschappen

Volumieke massa
1150 kg/m3
Hardheid
8,61 Kg/mm²
NF EN 1534-2010
Kunstmatige veroudering
ΔE = 1,69
ISO 4892-3
Dimensionale stabiliteit
0,2 %
EN 317 : 1993
(24h dans l’eau à 20°C)
Emissie formalhyde
0,001 mg/m3
EN 717-1 : 2004
Duurzaamheid
Klasse 1
CEN / TS 15083-1 EN
EN 350
Brandclassificatie
EN 13501-1 : 2007 + A1 : 2009
Elasticiteit
14060 MPa
EN ISO 178-2019
4 afmetingen
  • 18x155 mm
  • 18x139 mm
  • 18x109 mm & 18x70 mm
Moderne gevelbekleding van warmtebehandelde bamboe

4 profielen met een warme uitstraling

De Felixwood MELODY delen zijn verkrijgbaar in 4 breedtes,De delen zijn vervaardigd uit thermisch gemodificeerd bamboe. De delen worden geproduceerd door bamboevezels tot zeer hoge temperaturen (200°C) te verhitten om ze ongevoelig te maken voor schimmels en ze vervolgens onder hoge druk samen te persen. Het resultaat is een bijzonder stabiel en duurzaam materiaal.

Elk MELODY thermo-bamboe deel  is uniek en vertoont genuanceerde kleuren die dicht bij Ipé liggen.

De 4 te combineren profielen zorgen voor meer speels oppervlak. De verticale installatie en het afwisselende gebruik van de diverse breedtes  zorgen voor een moderne en dynamische uitstraling. 

MELODY delen zijn verkrijgbaar met een geoliede afwerking (op waterbasis).

Bamboe: Een snelgroeiende plant

Bamboe is een zeer snelgroeiende plant. Sommige scheuten kunnen enkele tientallen centimeters per dag groeien. Onder normale omstandigheden kunnen de strengen binnen 5 jaar worden geëxploiteerd. Bij het afsnijden geeft de bamboewortel (rizoom) direct nieuwe scheuten!

Bamboe is van nature niet duurzaam. De behandeling onder hoge tempratuur maakt het stabiel en duurzaam voor veelzijdige toepassingen zoals terrasplanken en gevelbekleding.

FelixWood bamboe heeft een zeer hoge duurzaamheid en kwaliteit, vergelijkbaar met beste tropische hardhoutsoorten.

Verticale montage van de lamellen

De FelixWood Bamboo MELODY delen dienen uitsluitend verticaal te worden gemonteerd. Regenwater moet vrij langs de groeven kunnen weglopen.

De achter constructie bestaat uit kruislings gemonteerde rachels.

De bevestiging is  behulp van Cobra Hybrid 7-22 roestvrijstalen clips die speciaal zijn ontworpen voor deze 18 mm dikke bamboeprofielen. De clips zijn onzichtbaar. Tussen de gemonteerde delen is een spatie van 5 mm gewaarborgd

 

Fixation avec les clips Cobra® 7-22

Installatie is snle en eenvoudig met de nieuwe Cobra Hybrid 7-22 clips. De clip bestaat uit een roestvrijstalen metalen slip en een reeds voor gemonteerde RVS schroef

De schroef is al in clip verzonken, voor eenvoudige en snelle installatie. Daarnaast is de schroef zelfborend in hardhout (max 850kg/m3) en aluminium. Het is dus niet nodig om de balk voor te boren. Dit scheelt meer dan 30% tijd in vergelijking met een standaard clip.

De clip is asymmetrisch en past in een groef van slechts 4 mm dik. 3 klauwen zorgen ervoor date delen strak tegen de achterconnstructie worden aangetrokken. De andere kant van de clip is glad. Hierdoor kan het volgende deel eenvoudig en snel worden gemonteerd.

Bamboe is een snelgroeiende plant. Het is een nagenoeg onuitputtelijke hulpbron, omdat het snel regenereert. Onder normale omstandigheden kan jaarlijks 25% van de bamboestrengen worden geoogst zonder dat de plantage kleiner wordt. Bamboe groeit snel terug omdat de wortels na de oogst niet afsterven. Door de rijpe bamboestrengen te oogsten, neemt het volume van de plantage toe en verbetert de kwaliteit van de bamboe.

In de plantages vindt dus geen kaalslag plaats. Daarnaast wordt er tientallen jaren koolstofdioxide opgeslagen in de gevelbekleding en terrasplanken! Zo wordt ongeveer 1300 kg CO2 opgeslagen in 1 m3 thermisch gemodificeerd bamboe.

Mit dem weiteren Besuch dieser Website akzeptieren Sie die Verwendung von Cookies, um Ihnen Dienstleistungen und Angebote anbieten zu können, die auf Ihre Interessen zugeschnitten sind.
Accepteer Om er meer over te weten te komen
La version de votre navigateur est trop ancienne

Vous ne pourrez pas afficher de manière optimale le contenu de ce site. Télécharger

×