1. Ontvangst
  2. Onderconstructie
  3. Hardhouten onderconstructie balken

Hardhouten onderconstructie balken

Massieve en verlijmde gelamineerde houten balken

Duurzaam (klasse 1-2)
Stabiel
Gemakkelijk te installeren
Meer weten
  • Zeer duurzaam
  • Snel te installeren
  • Kunstmatig gedroogd
  • Duurzaamheidsklasse 1 en 2
  • Verschillende maten

Kenmerken

houtsoorten
Kapur
houtsoorten
Bangkiraï
houtsoorten
Red Balau

FELIXWOOD-profielen

Massief hout : 42x65, 45x90 mm

Gelamineerd hout - verlijmd : 40x60, 42x68, 45x70, 45x 90 mm

Massieve of verlijmde gelamineerde balken

De structuur van een houten terras moet zo duurzaam mogelijk zijn. De exotische houten balken in Bangkiraï, Kapur en Red Balau zijn allemaal van duurzaamheidsklasse 1 om de beste levensduur van het terras te garanderen en dus veilig te zijn voor aantasting door insecten en houtetende schimmels.

Om een snelle en gemakkelijke installatie te garanderen, is het belangrijk om draagbalken te gebruiken die zo recht mogelijk en zonder vervorming zijn.

Omdat massief hout niet altijd perfect recht is, bieden wij van nature duurzame verlijmde, gelamineerde en stompe balken aan.

Uit voorzorg adviseren wij het gebruik van een bitumineuze strip van het type Bitudeck om de lijmverbindingen te beschermen tegen eventuele vochtopname.

 

Voordelen van gelijmde gelamineerde balken

Veel stabieler dan massief hout - Zeer weinig kromtrekken. Elke kant kan worden gebruikt

Besparing van grondstoffen met beter beheer van afval van productieafval. Verkrijgbaar in grote vaste standaard lengtes (tot 3,9 m), wat de installatie vergemakkelijkt.

Nadelen van met lijm gelamineerde houten balken

De overspanning tussen de steunpunten wordt verkleind in vergelijking met massief hout (maximaal 50 cm)

Risico op barsten van de lijmvoeg bij het boren tussen twee latten op een lijmpunt. (Gebruik de Bitudeck-asfaltstrip om dit te voorkomen.) Niet gebruiken als leuning of meubelstuk.

Zorg altijd voor een goede ventilatie en een goede afwatering onder het terras. Biedt ook weer- en UV-bescherming tijdens opslag.

Deze nadelen wegen echter niet op tegen de voordelen van gelijmde gelamineerde balken ten opzichte van massief hout bij het plaatsen van een houten terras.

Installatie - en opslagadvies

Maximaal bereik van 50 cm tussen 2 steunen. Er kan mechanische overbelasting optreden waardoor de lijmverbindingen gaan barsten.

Bewaar draagbalken altijd op een droge plaats en beschermd tegen slecht weer.

Plaats de draagbalken nooit rechtstreeks op de grond. Zorg altijd voor een goede afvoer van regenwater onder de draagbalken (bijvoorbeeld met rubberen wiggen of verstelbare sokkels).

Ventilatie is erg belangrijk. Luchtcirculatie door de openingen tussen de terrasplanken is niet voldoende. We moeten rond de rand van het terras minimaal 2 cm ruimte aanhouden voor luchtcirculatie. Indien dit niet mogelijk is, plaats dan ventilatieroosters.

Gebruik Bitudeck waterdichtingsband om de draagbalk te beschermen tegen binnendringend water in scheuren in hout en lijmverbindingen.

Beschikbare secties van de balken met verlijmde latten :

40 x 60 mm max hartafstand 50 cm / 42 x 68 mm max hartafstand 50 cm / 45 x 70 mm max hartafstand 50 cm / 45 x 65 mm max hartafstand 50 cm

 

Eenvoudige montage van onderbalken

Plan een hartafstand van tussen de 40 en 50 cm tussen de balken (van hart tot hart). Deze hartafstand wordt voor elk van onze profielen gespecificeerd in de bijgevoegde tabel.

De draagbalken dienen met een helling van 2% in de lengterichting van de planken te worden gelegd om de afvoer van regenwater mogelijk te maken. Deze helling van 2% moet strikt in acht worden genomen!

Water moet ook onder de constructie door kunnen stromen. De balken moeten absoluut op rubberen blokken of stijlen rusten.

Bescherm uw draagbalken en verleng hun levensduur: Gebruik Bitudeck bitumineuze strip om de draagbalken te bedekken en om het binnendringen van water bij de bevestigingspunten te voorkomen.

Dubbele balken en dwarsbalken

Een dubbele balk zorgt ervoor dat het water tussen de uiteinden van de eindplanken kan stromen. De afstand tussen de uiteinden van de planken moet tussen 4 en 6 mm zijn en de afstand tussen het uiteinde van de plank en de draagbalk tussen 20 en 30 mm. Dwarsbalk

Voor een snellere en duurzamere installatie raden we aan om op een dwarsbalk te leggen.

Een bed van balken wordt loodrecht op een eerste niveau van spanten bevestigd. Het aanpassen van de vlakheid van het terras gaat gemakkelijker en sneller, en de ventilatie is verbeterd.

Bij losse en slecht gestabiliseerde grond adviseren wij het gebruik van verzinkte stalen funderingsschroeven om een effectieve en duurzame verankering van uw terras te garanderen.

Bevestiging van de planken door op houten balken

De afstand tussen de terrasplanken moet tussen de 5 en 7 mm worden aangehouden (rekening houdend met een houtvochtigheid van 14-16% bij levering). Gebruik plankafstandhouders bij het leggen.

Vochtigheid van de planken van 12 tot 17% van 18 tot 22% > 23% bij H > PSF
Dikte afstandhouder                          7 of 6 mm                              5 of 4 mm                          3 of 2 mm                          

 

Om te voorkomen dat er een wateropvang ontstaat tussen de planken en de draagbalk, raden wij u aan om een ventilatiewig van het type Airspacer te gebruiken. Door de luchtcirculatie onder de planken wordt elke vochtigheidszone vermeden.

Zorg voor een goede ventilatie van de planken

Sluit de randen van het terras nooit helemaal af om "de lucht te laten circuleren". Reserveer een ventilatieruimte van 2 cm tussen de vloer en de plint. De minimaal aan te houden afstand tussen de terrasplanken en de grond is 4 cm tot 10 cm minimum bij natte vloeren.

 

Ontdek ook

Terrasplanken
Bamboe dekclip
Bevestiging en gereedschap
Verlichting
Deze website maakt gebruik van cookies om de gebruiksvriendelijkheid te kunnen verbeteren, door gebruik te maken van deze website gaat u hiermee akkoord.
Accepteer Om er meer over te weten te komen
La version de votre navigateur est trop ancienne

Vous ne pourrez pas afficher de manière optimale le contenu de ce site. Télécharger

×