1. Ontvangst
 2. Gevelbekleding
 3. Thermo-Grenen ENDURO gevelbekleding

Thermo-Grenen ENDURO gevelbekleding

Moderne en strakke gevelbekleding

Duurzaam
Stabiel
Milieuvriendelijk
Enduro T
Enduro D
Enduro S
Meer weten
 • Rhombus optiek
 • Licht van gewicht
 • Modulair
 • Scandinavisch Grenen, thermisch behandeld
 • Bevestiging met schroeven of spijkers
 • 100% stabiel
 • Geen hars

Kenmerken

Familie
Scandinavische Sylvester-den
Tangentiële krimp
3,62%
Radiale krimp
1,79%
Ratio TT/KD
2,02
Stabiliteit
Zeer stabiel
Weerstand schimmel
Brinell
15N/mm2
Dichtheid
452 kg/m3
Elasticiteitsmodule
7411 Mpa
Kleur
Karamelbruine kleur
Thermische geleidbaarheid
0,1
ENDURO profielen - FelixWood
 • 3 profielen om uit te kiezen
 • Verkrijgbaar in twee kopmaten 26x139mm & 42x139mm (WB: 131mm)
 • Modulair messing-en-groef profiel

Felixwood thermische modificatie

Grenen bestaat voor ongeveer uit 50% cellulose, 23% hemicellulose, 20% lignine en andere stoffen, waaronder water (H2O). In zijn natuurlijke staat neemt het vocht op uit de lucht  door uit te zetten en bij droog weer krimpt het in de tegenovergestelde richting. Dit is een typische eigenschap van hout en hierdoor is het van nature niet heel erg stabiel.

Thermische modificatie of warmtebehandeling verandert de eigenschappen van hout. Het wordt hydrofoob, dat wil zeggen ongevoelig voor water. Dit verbetert de stabiliteit opmerkelijk en doordat de suikers verdwenen zijn, wordt het tevens duurzamer; het hout is niet langer interessant voor schimmels of insecten met xylofage larven.

Warmtebehandeling: Een proces in 3 stappen

De cyclus van de behandeling duurt 96 uur en is onderverdeeld in drie fasen:

Fase 1, het drogen: het vrije water (H2O) in het hout wordt verdampt door een regelmatige en matige temperatuurstijging tot 140°C.

Fase 2, warmtebehandeling: De temperatuur stijgt gedurende meer dan 6 uur tussen 150°C en 210°C. Water, of beter gezegd, de hydroxylgroepen -OH, verdwijnen uit de celwand. Het warmtebehandelings- proces vindt plaats bij een minimumtemperatuur van 180°C.

Fase 3, de afkoelfase: Dit is de laatste stap. Het hout wordt geleidelijk afgekoeld en gestabiliseerd met behulp van waterdamp tot kamertemperatuur gedurende ongeveer 18 uur.

Ecologisch

Thermisch behandeld hout is vrij van chemicaliën. Het rot niet en bevat geen conserveringsmiddelen. Het thermisch gemodificeerd hout van FelixWood is niet belastend voor het milieu en de gezondheid. Het komt uit duurzaam beheerde bossen, is recyclebaar en heeft een lange levensduur.

Dankzij de geringe wateropname behoudt thermo-essen zijn duurzaamheid onder alle weersomstandigheden, het gaat langer mee dan gewoon hout. Tevens voorkomt een laag vochtgehalte in het hout de kans op houtrot en groei van schimmels.

ThermoWood®-gevelbekleding is volledig milieuvriendelijk met een ecologische voetafdruk = 3 kg CO2 / m2.

Montage advies ENDURO gevelbekleding

Bij het plaatsen van ENDURO FelixWood gevelbekleding moet rekening worden gehouden met enkele belangrijke regels om ventilatie te waarborgen. Dit draagt bij aan een lange levensduur van uw gevelbekleding met een blijvend mooie uitstraling.

Houd rekening met een ventilatiekier van minimaal 2 cm tussen de muur en de gevelbekleding om  een optimale ventilatie te garanderen. Zorg ervoor dat de lucht vrij langs de gevelbekleding kan circuleren.

Laat een ruimte van minimaal 150 mm tussen de grond en de houten gevelbekleding om optrekkend vocht te voorkomen.

Horizontale montage

Bevestig het achterhout op de muur verticaal, loodrecht op de gevelelementen. Het achterhout moet minimaal 40 mm breed en 30 mm dik zijn.

De luchtruimte, een verplicht element, is een vrije ruimte achter de bekleding en zorgt voor isolatie die bedoeld is om eventueel doorgeslagen vocht of condens af te voeren.
De aanbevolen hartafstand is tussen de 40 en 60 cm.

Installatie van verticale bekleding

Bij het plaatsen van de gevelbekleding in verticale richting is het belangrijk om aan de onderzijde voor een goede luchtcirculatie te zorgen.

Het achterhout moeten worden gekruist. Een eerste laag met klampen wordt verticaal geplaatst, de tweede horizontaal.

De hartafstand tussen de balken moet tussen de 40 en 60 cm zijn.

Bestel een monsterstuk

Heeft u interesse om het materiaal toe te passen, maar wilt u het eerst nog even in uw handen houden? Bestel dan nu een proefstaal in de Felix Sample Store!

Alle FelixWood-houtsoorten voldoen aan de houtverordeningen van de Europese Unie (EUTR). We controleren nauwgezet de certificaten van oorsprong van alle bospercelen. Alle productiestadia, van de boom tot het laden van hout, worden getraceerd en geïdentificeerd. We zorgen voor een continue audit van al onze leveranciers in overeenstemming met de EUTR. 

Al het Thermo Grenen dat door FelixWood wordt aangeboden is PEFC gecertificeerd. 

 

THERMO GRENEN gevelbekleding

Verwante categorieën

Terrasplanken
Waar te koop
Houten tuinschermen
Deze website maakt gebruik van cookies om de gebruiksvriendelijkheid te kunnen verbeteren, door gebruik te maken van deze website gaat u hiermee akkoord.
Accepteer Om er meer over te weten te komen
La version de votre navigateur est trop ancienne

Vous ne pourrez pas afficher de manière optimale le contenu de ce site. Télécharger

×