1. Ontvangst
  2. Terrasplanken
  3. Bamboe Samba

Bamboe Samba

Duurzaam met een natuurlijke uitstraling

Duurzaamheids-klasse 1
Sterk en hard
Zeer stabiel
Milieu-vriendelijk
Glad geschaafd
Gegroefd
Meer weten
  • 1 zijde glad en 1 zijde geprofileerd
  • Kopse mes en groef
  • Onder hoge druk samen geperst en hierdoor zeer sterk
  • Bijzonder hard en stabiel materiaal
  • Montage met de Cobra® Hybrid 7-22 clip

Innovatie voor een natuurlijk terras

De FelixWood SAMBA terrasplanken zijn gemaakt van thermisch gemodificeerd bamboe

De bamboestengels uit het bos worden gespleten in strengen en vervolgens bij hoge temperatuur, thermisch gemodificeerd. Deze behandeling zet de aanwezige suikers in de plant om en maakt de vezels ongevoelig voor aantasting door insecten en schimmels. De modificatie vindt plaats bij een tempratuur van 160°C, hierdoor krijgen de vezels een honingkleurige tint.

De exclusieve en gepatenteerde behandeling van de FelixWood SAMBA terrasplanken  zorgt voor een unieke heldere kleur en sterk verbeterde duurzaamheid. De terrasplanken worden standaard aangeboden met een geoliede afwerking (op waterbasis). De SAMBA terrasplanken worden, buiten het zicht, geïnstalleerd met de Cobra® Hybrid 7-22 clips.

Door de toenemende druk op de (tropische) bosbestanden, is het essentieel om voor bepaalde toepassingen alternatieven voor hout aan te bieden. FelixWood bamboe is bijvoorbeeld een prima alternatief voor tropisch hardhout.

Profiel Felixwood
  • 18x139mm - L 2250 mm
  • 1 zijde glad - 1 zijde geprofileerd

Kenmerken

Volumieke massa
1150 kg/m3
Hardheid
8,61 Kg/mm²
NF EN 1534-2010
Kunstmatige veroudering
ΔE = 1,69
ISO 4892-3
Dimensionale stabiliteit
0,2 %
EN 317 : 1993
(24h in water, bij 20°C)
Emissie formalhyde
0,001 mg/m3
EN 717-1 : 2004
Duurzaamheid
Klasse 1
CEN / TS 15083-1 EN
EN 350
Brandclassificatie
EN 13501-1 : 2007 + A1 : 2009
Elasticiteit
14060 MPa
EN ISO 178-2019
Stroefheid
SRV (sec) 74
CEN / TS 15676 : 2007

Bamboe: Een snelgroeiende plant

Bamboe is een zeer snelgroeiende plant. Sommige scheuten kunnen enkele tientallen centimeters per dag groeien. Onder normale omstandigheden kunnen de strengen binnen 5 jaar worden geëxploiteerd. Bij het afsnijden geeft de bamboewortel (rizoom) direct nieuwe scheuten!

Bamboe is van nature niet duurzaam. De behandeling onder hoge tempratuur maakt het stabiel en duurzaam voor veelzijdige toepassingen zoals terrasplanken en gevelbekleding.

FelixWood bamboe heeft een zeer hoge duurzaamheid en kwaliteit, vergelijkbaar met beste tropische hardhoutsoorten.

Onzichtbare bevestiging met de Cobra® Hybrid 7-22 clips

De FelixWood Samba terrasplanken worden bevestigd met Cobra® Hybrid 7-22 clips.

Installatie is snel en eenvoudig: de asymmetrische clip past in de zijdelingse groeven. Eén zijde van de clip is voorzien van 3 tanden om een ​​goede fixatie in de groef te realiseren. De andere zijde is glad om het aansluiten van de volgende terrasplank te vereenvoudigen.

De schroef is al in clip verzonken, voor eenvoudige en snelle installatie. Daarnaast is de schroef zelfborend in hardhout (max 950kg/m3) en aluminium. Het is dus niet nodig om de balk voor te boren. Dit scheelt meer dan 30% tijd in vergelijking met een standaard clip.

De Cobra® Hybrid 7-22 clip is te combineren met de Cobra® Airspacer ventilatiewiggen. Deze afstandhouders zorgen naast het geleiden van de clips voor een betere luchtcirculatie en het voorkomt zo stilstaand water onder de lamellen.

 

Ontwerp uw eigen terras

Ontwerp zelf uw met onze FelixWood terrasplanner mydeckplanner.com

Kies een terrasplank uit ons assortiment en het gewenste type onderconstructie afhankelijk van de ondergrond en gewenste levensduur van het project;  Hardhouten balk, aluminium regel, enkel of dubbel...

Geef vervolgens aan hoe u het terras eruit wil laten zien

Voltooi het ontwerp van uw terras door de installatieaccessoires te selecteren en u krijgt de lijst met onderdelen en een overzicht van de onderconstructie.

 

Installatie van de Samba terrasplanken

SAMBA thermisch gemodificeerde terrasplanken worden gemonteerd op een houten of aluminium onderconstructie. Het is zeer belangrijk om een ​​maximale hartafstand van 40 cm tussen de balken aan te houden, bij intensief gebruik 35 cm. Raadpleeg Terras Onderconstructie Montage voordat u begint met het plaatsen van de onderconstructie. 

Het terras moet met een afschot van 2% in de lengterichting van de terrasplanken worden gemonteerd, dit voorkomt ophoping van (regen)water en vergroot de duurzaamheid van het terras.

Voor een goede luchtcirculatie onder het terras moet een ventilatieruimte van minimaal 10 cm tussen de grond en de vlonder worden gelaten.

Voor een nette afwerking van het terras, kunnen er plinten worden gezaagd uit de terrasplanken, door de zijdelingse mes en groef af te zagen. 

Let op, omdat bamboe een bijzonder hoge dichtheid heeft en extreem hard is, is het noodzakelijk om met zeer scherp gereedschap te werken.

 

Maak kennis met FelixWood Thermo Bamboe

Heeft u voldoende gelezen over het materiaal en denkt u dat het tijd is om het materiaal echt te ervaren?

Bestel dan hier uw sample(s) of benader een dealer bij u in de buurt!

Bamboe is een snelgroeiende plant. Het is een nagenoeg onuitputtelijke hulpbron, omdat het snel regenereert. Onder normale omstandigheden kan jaarlijks 25% van de bamboestrengen worden geoogst zonder dat de plantage kleiner wordt. Bamboe groeit snel terug omdat de wortels na de oogst niet afsterven. Door de rijpe bamboestrengen te oogsten, neemt het volume van de plantage toe en verbetert de kwaliteit van de bamboe.

In de plantages vindt dus geen kaalslag plaats. Daarnaast wordt er tientallen jaren koolstofdioxide opgeslagen in de gevelbekleding en terrasplanken! Zo wordt ongeveer 1300 kg CO2 opgeslagen in 1 m3 thermisch gemodificeerd bamboe.

Technische documenten

  • GARANTIE BAMBOE.pdf

Ontdek ook

Houten tuinschermen
Waar te koop
Moderne gevelbekleding van warmtebehandelde bamboe
Gevelbekleding
Deze website maakt gebruik van cookies om de gebruiksvriendelijkheid te kunnen verbeteren, door gebruik te maken van deze website gaat u hiermee akkoord.
Accepteer Om er meer over te weten te komen
La version de votre navigateur est trop ancienne

Vous ne pourrez pas afficher de manière optimale le contenu de ce site. Télécharger

×