1. Ontvangst
  2. Terrasplanken
  3. Bamboe Melody

Bamboe Melody

Modern en hoogwaardig terras

Duurzaamheid
Sterk en hard
Zeer stabiel
Milieu-vriendelijk
Grof
Glad
Meer weten
  • 4 breedtes: 155, 139, 103 en 70mm
  • 1 zijde glad en 1 zijde geprofileerd
  • Zeer stabiel en waterafstotend
  • Montage met Cobra Hybrid 7-22 clips

FelixWood MELODY bamboe terrasplanken zijn beschikbaar in 4 breedtes. De terrasplanken zijn gemaakt volgens een innovatief productieproces door het onder hoge dichtheid, samenpersen van bamboevezels, voorafgegaan door een thermische modificatie bij 200 °. Dit resulteert in een bijzonder dicht, stabiel en uitzonderlijk hard product. In combinatie met een uitstekende duurzaamheid, maken deze eigenschappen FelixWood® thermisch gemodificeerd bamboe het ideale materiaal voor buitengebruik zoals, terrasplanken of gevelbekleding. Voor de montage van zowel de gevelbekleding als de terrasplanken worden  Cobra® Hybrid 7-22 clips gebruitk. MELODY delen  zijn verkrijgbaar met een geoliede afwerking (op waterbasis).

4 afmetingen
  • Bevestiging met Cobra Hybrid 7-22 clip

Eigenschappen

Volumieke massa
1150 kg/m3
Hardheid
8,61 Kg/mm²
NF EN 1534-2010
Kunstmatige veroudering
ΔE = 1,69
ISO 4892-3
Dimensionale stabiliteit
0,2 %
EN 317 : 1993
(24h in water, bij 20°C)
Emissie formalhyde
0,001 mg/m3
EN 717-1 : 2004
Duurzaamheid
Klasse 1
CEN / TS 15083-1 EN
EN 350
Brandclassificatie
EN 13501-1 : 2007 + A1 : 2009
Elasticiteit
14060 MPa
EN ISO 178-2019
Elasticiteit
SRV (sec) 74
CEN / TS 15676 : 2007

Een snelgroeiende plant

Bamboe is een zeer snelgroeiende plant. Sommige scheuten kunnen enkele tientallen centimeters per dag groeien. Onder normale omstandigheden kunnen de strengen binnen 5 jaar worden geëxploiteerd. Bij het afsnijden geeft de bamboewortel (rizoom) direct nieuwe scheuten!

Bamboe is van nature niet duurzaam. De behandeling onder hoge tempratuur maakt het stabiel en duurzaam voor veelzijdige toepassingen zoals terrasplanken en gevelbekleding.

FelixWood bamboe heeft een zeer hoge duurzaamheid en kwaliteit, vergelijkbaar met beste tropische hardhoutsoorten.

 

Bevestiging met de Cobra Hybrid® 7-22 clips

De FelixWood Melody terrasplanken worden bevestigd met Cobra® Hybrid 7-22 clips.

Installatie is snel en eenvoudig: de asymmetrische clip past in de zijdelingse groeven. Eén zijde van de clip is voorzien van 3 tanden ten behoeve van een zeer sterke fixatie in de groef. De andere zijde is glad om het aansluiten van de volgende terrasplank te vereenvoudigen.

De schroef is al in clip verzonken, voor eenvoudige en snelle installatie. Daarnaast is de schroef zelfborend in hardhout (max 850kg/m3) en aluminium. Het is dus niet nodig om de balk voor te boren. Dit scheelt meer dan 30% tijd in vergelijking met een standaard clip.

De Cobra® Hybrid 7-22 clip is te combineren met de Cobra® Airspacer ventilatiewiggen. Deze afstandhouders zorgen naast het geleiden van de clips voor een betere luchtcirculatie en het voorkomt zo stilstaand water onder de lamellen.

Installatie van de Melody terrasplanken

De thermisch gemodificeerde terrasplanken zijn voorzien van een olie op waterbasis, voor het beste resultaat voorziet u de planken van een tweede olie laag. Hierdoor is uw terras beter bestand tegen vocht en vlekken. Het wordt aangeraden om Woca olie aan te brengen voordat u de planken monteert. 

Het monteren kan op een onderconstructie van hardhout, aluminium of bamboe. Het is zeer belangrijk om een ​​maximale hartafstand van 40 cm tussen de balken aan te houden, bij intensief gebruik 35 cm. Raadpleeg Terras Onderconstructie Montage voordat u begint met het plaatsen van de onderconstructie. 

Het terras moet met een afschot van 2% in de lengterichting van de terrasplanken worden gemonteerd, dit voorkomt ophoping van (regen)water en vergroot de duurzaamheid van het terras.

Voor een goede luchtcirculatie onder het terras moet een ventilatieruimte van minimaal 10 cm tussen de grond en de vlonder worden gelaten.

Voor een nette afwerking van het terras, kunnen er plinten worden gezaagd uit de terrasplanken, door de zijdelingse mes en groef af te zagen. 

Let op, omdat bamboe een bijzonder hoge dichtheid heeft en extreem hard is, is het noodzakelijk om met zeer scherp gereedschap te werken. Breng kopkantsealer aan bij vers gezaagde oppervlakken, dit vermindert de kans op scheuren.  

 

Ontwerp uw eigen terras

Ontwerp zelf uw terras met de  FelixWood terrasplanner mydeckplanner.com

Kies een terrasplank uit ons assortiment en het gewenste type onderconstructie afhanklijk van de ondergrond en gewenste levensduur van het project;  Hardhouten balk, aluminium regel, enkel of dubbel...

Geef vervolgens aan hoe u het terras gelegd wilt hebben.

Voltooi het ontwerp van uw terras door de installatieaccessoires te selecteren en u krijgt de lijst met onderdelen en een overzicht van de onderconstructie.

Onderhoud van Felixwood bamboe

Het MELODY bamboeterras zal in de loop van de tijd een andere uitstraling krijgen onder invloed van langdurige blootstelling aan de zon (UV-straling) en weersomstandigheden. in de 2 tot 3 jaar na installatie zal de kleur lichter worden  en vergrijzen.

Stap 1: Reiniging
Gebruik geen hogedrukreiniger, omdat deze het terras kan beschadigen. Het gebruik van een speciale siliciumcarbideborstel is ideaal voor het weer vlak en glad maken van het oppervlak van het terras. Borstel het terras in de richting van de nerf. Na reiniging grondig afspoelen met schoon water, daarna een droogtijd van 24 uur aan houden.

Stap 2: De behandeling
Wanneer het terras is schoongemaakt alle oneffenheden zijn  verwijderd, is het noodzakelijk om een watergedragen olie van Woca aan te brengen om het de oorspronkelijke glans en uitstraling te herstellen.

Maak kennis met FelixWood Thermo Bamboe

Heeft u voldoende gelezen over het materiaal en denkt u dat het tijd is om het materiaal echt te ervaren?

Bestel dan hier uw sample(s) of benader een dealer bij u in de buurt!

Bamboe is een snelgroeiende plant. Het is een nagenoeg onuitputtelijke hulpbron, omdat het snel regenereert. Onder normale omstandigheden kan jaarlijks 25% van de bamboestrengen worden geoogst zonder dat de plantage kleiner wordt. Bamboe groeit snel terug omdat de wortels na de oogst niet afsterven. Door de rijpe bamboestrengen te oogsten, neemt het volume van de plantage toe en verbetert de kwaliteit van de bamboe.

In de plantages vindt dus geen kaalslag plaats. Daarnaast wordt er tientallen jaren koolstofdioxide opgeslagen in de gevelbekleding en terrasplanken! Zo wordt ongeveer 1300 kg CO2 opgeslagen in 1 m3 thermisch gemodificeerd bamboe.

Technische documenten

  • GARANTIE BAMBOE.pdf

Ontdek ook

Houten tuinschermen
Waar te koop
Moderne gevelbekleding van warmtebehandelde bamboe
Gevelbekleding
Deze website maakt gebruik van cookies om de gebruiksvriendelijkheid te kunnen verbeteren, door gebruik te maken van deze website gaat u hiermee akkoord.
Accepteer Om er meer over te weten te komen
La version de votre navigateur est trop ancienne

Vous ne pourrez pas afficher de manière optimale le contenu de ce site. Télécharger

×