Combischermen

In tegenstelling tot kant en klare schermen kunt u met onze combischermen praktisch iedere maat en ieder design realiseren. Met keuze uit stabiele aluminium palen en u-lijsten en vullingen van hardhout, WPC (composiet) planken,  Thermo hout of Thermo bamboe heeft u volledig vrije ontwerpmogelijkheden. Maak uw keuze en  daarna kunt u meteen aan de slag.

Het systeem is zeer onderhoudsarm; jarenlang genieten van uw tuinscherm i.p.v. schuren en schilderen!

Tuinscherm configurator

IdeAL – Uniek en modern
Geeft een persoonlijke uitstraling aan uw tuin

Scheurvorming, kromtrekken en vergrijzing behoren door deze ideale materiaalcombinatie, tot de verleden tijd.

De combinatie van het stabiele aluminium en de vulling van Fiberon Horizon en Symmetry WPC staat voor een hoogwaardig en duurzaam systeem, dat naast gemakkelijk te monteren is, ook vooral onderhoudsarm is.

Het is met iedere stijl te combineren doordat u keuze heeft uit meerdere kleurvullingen. U bepaalt zelf of u uw scherm geheel uit aluminium maakt of toch kiest voor een vulling in WPC. Of wilt u een shuttersysteem of zelfs glas in uw combischerm? Alles is mogelijk. Op de volgende pagina staan meerdere voorbeelden die u geheel naar uw eigen wens kunt delen, of te veranderen zijn met losse onderdelen uit ons pakket.

Tip
Combischermen kunt u gemakkelijk tussen bijv. bestaande muurpalen bevestigen. Dit past altijd ! Gegarandeerd!

SeriAL – WPC en Aluminium in perfectie
Deze stabiele, lichtgewicht WPC holkamer plank, vormt samen met de aluminium palen, de basis van dit veelzijdig rabatsysteem. De rabatplanken SeriAL zijn verkrijgbaar in drie aansprekende, warme, multicolor kleuren. Dankzij hun beschermlaag (co-extrusie geborsteld) zijn ze absoluut UV-bestendig waardoor ze ook mooi blijven zonder dat u hier veel onderhoud aan heeft.

Ook met dit systeem kunt u praktisch iedere afmeting van schutting realiseren. Omdat het een holkamer plank is, is de totaalconstructie lichter van gewicht, maar blijft vooral stabiel en daarnaast prijsgunstig.

 • UV-bestendig vanaf dag één
 • onderhoudsarm dankzij de speciale beschermlaag
 • levendige kleuren, bijna niet van echt hout te onderscheiden
 • gemakkelijk op maat te maken
 • stabiel, ook in gebieden met veel wind dankzij het versterkte palensysteem

Onze combischermen bieden u voordelen die u met een normaal tuinscherm niet kunt waarmaken:

 • U bent geheel vrij in de afmeting: de meeste huizen hebben tuinafmetingen waarbij door de aannemer geen rekening is gehouden met standaard schutting afmetingen. Of er zijn regels opgesteld door de gemeente waardoor u zich aan bepaalde hoogtes moet houden. Voor combischermen is dit absoluut geen probleem. Door het modulaire systeem kunt u zelf de grootte van uw scherm bepalen, bijna alles is daarmee mogelijk om te maken. Op de centimeter nauwkeurig, kunt u uw tuin inrichten met onze combischermen.
 • U bent geheel vrij in de stijl die u wenst: wilt u een mix van materialen? Palen en profielen in aluminium (zilver RAL 9006 of in de trendkleur antraciet RAL 7016) gecombineerd met een vulling in WPC, glas of een warme hardhouten plank. Geen probleem, de keuze hierin is enorm!
 • Stabiel en robuust: een schutting moet tegen een stootje kunnen. De palen van het IdeAL combischerm hebben een uniek systeem dat extra versterkingen biedt en die ook bij hoge windbelasting voor optimale stabiliteit zorgen. Heeft u in uw tuin een zachte grond of een harde grond? Geen probleem.
 • U kunt, of de paal direct in de grond/beton zetten, óf kiezen voor een verankering in de grond waar u ons systeem op vastschroeft.

Met 4 verschillende aluminium profielen kunnen eindeloze combinaties gemaakt worden.

Stel nu uw tuinscherm samen

De inspiratie van Felix Clercx

Bekijk onze sfeercatalogus »

De verkooppunten van Felix Clercx

Het tuinprogramma van Felix Clercx is bij geselecteerde dealers te koop.
Vind hier het dichtsbijzijnde verkooppunt.

Montagetips & downloads voor professionals »
 • nl
  • de
  • fr
  • en

Brochures per post aanvragen