1. Ontvangst
 2. Bevestiging en gereedschap
 3. Cobra® HYBRIDE 8-18 terras montageclip

Cobra® HYBRIDE 8-18 terras montageclip

Eenvoudig en snel te installeren, onzichtbare en verwijderbare clips

Snel te installeren
Goede stabiliteit
Meer weten
 • Gepatenteerd systeem (nr. DM203548)
 • Eenvoudig en snel: de schroef is vooraf in de clip geïntegreerd
 • Demontage van één of meerdere planken mogelijk
 • Clip compatibel met houten planken van 20 tot 25 mm dik
 • Nette afwerking: onzichtbare clips
 • Materiaal bestand tegen alle weersomstandigheden

Het Cobra® Hybride concept

De Cobra® Hybride 8-18 clip is een bevestigingsclip gemaakt van 2 matzwarte materialen, om verblinding door de zon te voorkomen. De RVS haken van de clip garanderen een effectieve ondersteuning en stabiliteit van uw houten terrasplanken tegen de draagbalken. 

Snelle en eenvoudige installatie 

Er is geen specifiek gereedschap nodig voor het installeren van de planken met Cobra® Hybride 8-18 bevestigingsclips, wat 30% van uw tijd bespaart die nodig is om uw houten terras te installeren, vergeleken met installatie met schroeven. 

De geïntegreerde schroef in de clips is zelfborend en kan direct in aluminium en hout (met een dichtheid <950kg/m3) geschroefd worden. 

Cobra® Hybride installatie

Eigenschappen

Materiaal
Clip: RVS 304 (A2) + Polyamide (Nylon)
Schroef: RVS 410 (C1)
Afmetingen
Schroef van 4,5 mm (breedte) x 35 mm (lengte)
Dikte RVS vleugels: 1,5 mm
Verpakking
90 clips met geïntegreerde schroeven
1 Torx-bit T15

Een bi-materiaal clip met geïntegreerde schroef

De geïntegreerde zelfborende schroef is gemaakt van gehard RVS 410. Dit is een metaallegering die wordt gebruikt bij houtschroeven, turbines, pompen en in bestek. Dit veelzijdige materiaal staat bekend om zijn sterkte.

Het basismateriaal is polyamide, beter bekend als Nylon. Dit materiaal wordt vaak toegepast in de automotive industry, industriële machinebouw of voor Tie-rips. De voornaamste kwaliteiten zijn de slijtvastheid en de levensduur. De keuze voor deze veelzijdige synthetische polymeer is om verschillende redenen gemaakt. Naast zijn uitstekende mechanische en thermische bestendigheid heeft het een lage wrijvingscoëfficiënt, een goede elektrische isolatie en een hoog dempingsvermogen. Deze eigenschappen zorgen ervoor dat de Cobra® Hybride clips planken over een lang tijdsbestek goed op hun plaats worden houden

courbe technique de résistance

Scheurbestendigheid

Onze ingenieurs hebben dit product ontwikkeld met twee complementaire en innovatieve materialen die het tot een revolutionair terrasaccessoire maken. De Cobra® Hybride clip en zijn schroef zijn ongevoelig voor oxidatie, zijn bestand tegen zeer hoge temperaturen en elke vorm van externe aanval (vorst, chloor, insecten, vochtigheid, etc.) 

De weerstand tegen scheuren varieert naargelang het type draagbalk: 

 • 320 kg op balken van tropisch hout 
 • 135 kg op zachthouten draagbalken 
 • 205 kg op aluminium draagbalk 

Voor projecten in een zogenaamde "vervuilde" omgeving, in de directe omgeving van de kust (minder dan 50 meter) of in een besloten omgeving (weinig ventilatie en in een constant zoute atmosfeer), gelieve ons te contacteren. 

fixation sur lambourde aluminium et bois

Een clip voor montage op houten en aluminium

De Cobra Hybrid clip kan worden gebruikt op elk type draagbalk, zowel hout als aluminium, dankzij de hoogwaardige zelfborende schroef. De clip is ontworpen en ontwikkeld om aan alle houten terrasprojecten te voldoen. 
 
De vleugels zijn gemaakt van matzwart 304 roestvrij staal. Dit austenitisch roestvast staal wordt veel gebruikt in accessoires en outdoor gereedschap. Dit materiaal garandeert de hardheid van de clip, zorgt voor een zo goed mogelijke bevestiging van de plank tegen de draagbalk en vermindert de uitzetting van de planken. 

Begin- en eindclip

Om uw terras geheel af te werken en zichtbare schroeven, door planken heen, te vermijden is de Cobra® begin- en eindclip ontworpen. Deze clips is geheel uit mat zwart RSV geproduceerd. 

Gebruik van de Cobra® begin- en eindclip zorgt voor een nette afwering van uw terras

Installatie van terrasplanken met de Cobra Hybrid clip

De Cobra® Hybride clip maakt snelle en gemakkelijke installatie van uw terras- of gevelplanken mogelijk. De clip en de geïntegreerde schroef zijn direct in de aluminium of houten balk (<950kg/m3) te schroeven.

Deze clip is ontworpen met de focus op snelle montage en een lange levensduur.

installation du clip cobra hybrid

Een demontabel ontwerp

De mogelijkheid om een plank te kunnen verwijderen of vervangen is een groot voordeel, bijvoorbeeld om toegang te krijgen tot stroomkabels onder de vlonder zonder de hele installatie te hoeven demonteren.

Losschroeven

1 - schroeven de clips los

2 - schuit de clips uit de weg

Vervangen

3 - verwijder de plank 

4 - we plaatsen de (nieuwe) plank  

Vast schroeven

5 - schuif de clips terug

6 - schroef de clips vast

Technische documenten

 • CATALOGUE NIVO & COBRA.pdf

Ontdek ook

Verlichting
Onderconstructie
Mit dem weiteren Besuch dieser Website akzeptieren Sie die Verwendung von Cookies, um Ihnen Dienstleistungen und Angebote anbieten zu können, die auf Ihre Interessen zugeschnitten sind.
Accepteer Om er meer over te weten te komen
La version de votre navigateur est trop ancienne

Vous ne pourrez pas afficher de manière optimale le contenu de ce site. Télécharger

×