1. Ontvangst
 2. Bevestiging en gereedschap
 3. Cobra® HYBRID terras montageclip

Cobra® HYBRID terras montageclip

Eenvoudig en snel te installeren, onzichtbare en verwijderbare clips

Snel te installeren
Goede stabiliteit
Meer weten
 • Gepatenteerd systeem (nr. DM203548)
 • Eenvoudig en snel: de schroef is vooraf in de clip geïntegreerd
 • Demontage van één of meerdere planken mogelijk
 • Clip compatibel met houten planken van 20 tot 25 mm dik
 • Nette afwerking: onzichtbare clips
 • Materiaal bestand tegen alle weersomstandigheden

Het concept van de Cobra Hybrid

De Cobra® Hybrid 8-18 clip is een bevestigingsclip gemaakt van 2 matzwarte materialen, om verblinding door de zon te voorkomen. RVS haken onder de clip garanderen een effectieve ondersteuning en stabiliteit van uw houten terrasplanken tegen de draagbalken. 

Snelle en eenvoudige installatie 

Er is geen specifiek gereedschap nodig voor het installeren van de planken met Cobra Hybrid bevestigingsclips, wat 30% van de tijd bespaart die nodig is om uw houten terras te installeren, vergeleken met installatie met schroeven. 

De voorgeïntegreerde schroef in de clips is zelfborend en voldoende voor onderhoud. Met de bijgeleverde eindkap van de clips en schroeven kunnen de Cobra Hybrid bevestigingsclips op de draagbalken worden bevestigd. 

Installatie van de Cobra® Hybrid clip

Kenmerken

Materiaal
Clip: roestvrij staal 304 (A2) + Polyamide (nylon)
Schroef: roestvrij staal 410 (C1)
Afmetingen
Schroef van 4,5 mm (breedte) x 30 mm (lengte) in 410 gehard roestvrij
Dikte roestvrijstalen plaat: 1,5 mm
Verpakking
90 clips
90 voorgeïntegreerde schroeven
1 torx-bit
courbe technique de résistance

Scheurbestendig

Onze ingenieurs hebben dit product ontwikkeld met twee complementaire en innovatieve materialen die het tot een revolutionair terrasaccessoire maken. De Cobra® Hybrid 8-18 clip en zijn schroef zijn ongevoelig voor oxidatie, zijn bestand tegen zeer hoge temperaturen en elke vorm van externe aanval (vorst, chloor, insecten, vochtigheid, etc.) 

De weerstand tegen scheuren varieert naargelang het type draagbalk: 

 • 320 kg op balken van exotisch hout 
 • 135 kg op zachthouten draagbalken 
 • 205 kg op aluminium draagbalk 

Voor projecten in een zogenaamde "vervuilde" omgeving, in de directe omgeving van de kust (minder dan 50 meter) of in een besloten omgeving (weinig ventilatie en in een constant zoute atmosfeer), gelieve ons te contacteren. 

fixation sur lambourde aluminium et bois

Een clip voor montage op houten en aluminium draagbalken

De Cobra Hybrid clip kan worden gebruikt op elk type draagbalk, zowel van hout als aluminium, dankzij de hoogwaardige zelfborende schroef. De clip is ontworpen en ontwikkeld om aan alle houten terrasprojecten te voldoen. 

De haken zijn gemaakt van 304 roestvrij staal. Dit austenitisch roestvast staal wordt veel gebruikt in accessoires en outdoorgereedschap. Dit materiaal garandeert de hardheid van de clip, zorgt voor een zo goed mogelijke bevestiging van de plank tegen de draagbalk en vermindert de uitzetting van de planken. 

schéma technique du clip cobra hybrid

De samenstelling van de Cobra Hybrid clip

De voorgeïntegreerde zelfborende schroef is gemaakt van gehard roestvrij staal 410. Het is een metaallegering die wordt gebruikt voor houtschroeven, turbines, pompen en bestek. Dit veelzijdige materiaal staat bekend om zijn hoge weerstand. 

De basis is polyamide, of algemeen bekend als nylon. Dit materiaal wordt vaak aangetroffen in de auto, voor de fabricage van industriële mechanische onderdelen en in fotovoltaïsche zonne-energie. Zijn voornaamste eigenschappen zijn zijn slijtvastheid en duurzaamheid. De keuze voor dit veelzijdige thermoplastische materiaal is om verschillende redenen gemaakt. Naast zijn uitstekende mechanische en thermische weerstand heeft het inderdaad een lage wrijvingscoëfficiënt, een goede elektrische isolatie en een hoog dempend vermogen. Zo zorgen de clips voor een uitstekend onderhoud van de messen in de loop van de tijd. 

Optioneel: begin- en eindclip

Daarnaast kan de Start / End clip of de Start en End clip worden gebruikt om zichtbare sporen van schroeven op het terras te voorkomen. Dit is een clip om een zeer nette en onzichtbare afwerking te krijgen. 

Indien deze clip niet gebruikt wordt, is het mogelijk om Cobra® RVS schroeven met gekleurde koppen te gebruiken. 

Installatie van terrasplanken met de Cobra Hybrid clip

De Cobra® Hybrid clip zorgt voor een snelle en gemakkelijke installatie van uw terrasplanken. De clip en de schroef zijn voorgemonteerd en u hoeft ze alleen nog maar in de aluminium of houten balk te schroeven. Het ontwerp van deze clip is ontworpen om terrasinstallaties veel sneller en minder beperkend te maken. 

installation du clip cobra hybrid

Een verwijderbare structuur

De speciale tip voor het in- en uitschroeven van de clips wordt bij de clips en schroeven geleverd. De mogelijkheid om een plank te kunnen verwijderen of vervangen is een groot voordeel, bijvoorbeeld om toegang te krijgen tot de kabels onder de vlonder zonder de hele installatie te hoeven demonteren. 

Het is ook mogelijk om klinknagels te gebruiken, hoewel het samenstel niet meer verwijderbaar zou zijn. 

Losschroeven

1 - we schroeven de clips los

2 - we verwijderen de clips aan de uiteinden

We vervangen

3 - verwijder de oude plank 

4 - we plaatsen de nieuwe plank 

We schroeven

5 - Vervang de clips 

6 - we schroeven de nieuwe plank 

Technische documenten

 • CATALOGUE NIVO & COBRA.pdf

Ontdek ook

Terrasplanken
Onderconstructie
Verlichting
Mit dem weiteren Besuch dieser Website akzeptieren Sie die Verwendung von Cookies, um Ihnen Dienstleistungen und Angebote anbieten zu können, die auf Ihre Interessen zugeschnitten sind.
Accepteer Om er meer over te weten te komen
La version de votre navigateur est trop ancienne

Vous ne pourrez pas afficher de manière optimale le contenu de ce site. Télécharger

×